Erilaiset tekniikat ovat väyliä

Maanantai 2.5.2016 - Sirpa Aunula


Minulle on luontevaa yhdistää täydentäviä hoitomuotoja klassiseen hierontaan, sillä ihminen on kokonaisuus. Kehonhuolto on monessa tapauksessa hyvä tapa hoitaa myös mieltä.

Stressi ja traumat näkyvät ja tuntuvat kehossa. Erityisesti jännittäjätyypeillä, jotka eivät osaa verbalisoida kokemuksiaan. Kun olo on turvallinen, keho tuntee että nyt voin päästää irti tästä, vaikka tietoinen mieli ei välttämättä asiaa hahmota. Asioita ei ole pakko tuoda mielen käsiteltäväksi. Jos sinun on tarpeellista ymmärtää jotain, tietoisuus tuo sen kyllä esille. Toiset haluat enemmän vastauksia, toisille riittää, kun olo helpottuu.

Erilaiset tekniikat ovat väyliä, mutta parantamisen tekee asiakas itse. Kuinka avoin ja vastaanottavainen olet vaikuttaa siihen miten paraneminen voi edetä. Vaaditaan myös luottamusta asiakkaan ja hoitajan välillä. Olen tehnyt syvällisen paranemismatkan itseeni. Uskon, että sillä on iso merkitys siihen, millaisen hoitotilanteen pystyn tarjoamaan. Paljon riippuu asiakkaan valmiudesta, mutta myös vuorovaikutuksesta hoitotilanteessa. Tämä on kantava ajatukseni hoitotyössäni.

Avainsanat: Paraneminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini