Erityisherkän elämää

Tiistai 1.6.2021 - Sirpa Aunula


Erityisherkkänä hermosto ylikuormittuu helposti. Ylistimulaatiotilassa on epämiellyttävää olla ja silloin kadottaa helpommin kehoyhteyden. Itselläni tästä seuraa lopulta suorittamista ja yhteys elämän virtaan häiriintyy.

Sisältäni nousi ohjaus lopettaa kaikki tekeminen, jotta löydän ulos selviytymistilasta. Sillä hetkellä kaikkein tärkein asia on antaa huomiota itselleni ja palauttaa oma tasapainon tila.

Oma rituaalini menee seuraavasti

Menen sohvalle lepäämään. Intentioni on olla läsnä kehossani ja olla tietoinen hengittämisestä. Hengittelen ja kuulostelen missä kohtaa kehoani kiristää. 

Annan sille hyväksyvää huomiotani ja usein kiristys helpottaa tai jopa poistuu. Harjoituksen edetessä kehoni ottaa enemmän alustaa vastaan. Hengitys on hyvä mittari. Mitä syvemmin ja rennommin hengitys kulkee vatsanpohjaan saakka sitä rennompi olen. Tässä vaiheessa parasympaattinen hermosto on aktivoitunut. Kehoon leviää rauha. Energeettisesti avaudun ja olen taas vastaanottamisen tilassa. Feminiininen energiani on aktivoitunut. 

Toisto niin usein kuin tarpeellista. Säännöllisyys on tärkeintä!

Kannattaa muistaa, että päivät ovat erilaisia. Itsensä rauhoittaminen tuntuu välillä helpolta ja toisinaan taas tosi vaikealta.

Toivon sinun saavan tästä harjoituksesta jotain itsellesi hyödyllistä :)

Avainsanat: Erityisherkkä, hermosto, ylikuormittuminen, tasapaino, läsnä kehossa, hengitys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini